Het keurmerk

 

Wordt gedragen door de Afscheidsfotograaf die zijn vak op vele fronten verstaat en dat heeft laten toetsen.  Afscheidsfotografen met het keurmerk zijn professionals die de herinneringen aan bijzondere afscheidsmomenten op prachtige wijze vastleggen.

 

Een afscheidsfotograaf die het keurmerk draagt:

 

  • is ervaren bij deze speciale vorm van fotografie
  • is onopvallend en in alle rust aanwezig tijdens een uitvaart/dienst
  • bezit de technische kennis van fotoapparatuur en
  • geeft een creatieve invulling in beeldtaal
  • bewerkt met de uiterste zorg foto’s tot een prachtig beeldverhaal
  • toont aanpassing- en inlevingsvermogen; de verhouding en balans om zowel nabij als op gepaste afstand werkzaam te zijn
  • communiceert duidelijk en neemt alle wensen in acht
  • staat altijd in contact met de uitvaartverzorger en de nabestaanden

Foto’s maken de liefde die men voor elkaar voelt,

de intimiteit van het gebeuren

zichtbaar en haast voelbaar nadien

Kwaliteit

Een Afscheidsfotograaf met keurmerk beschikt over vele kwaliteiten die verder gaan dan wat men leert tijdens een fotovakopleiding. Naast de juiste foto’s kunnen maken en technische kennis, bezit men persoonlijke competenties; zoals het vermogen tot begrip hebben voor de intimiteit, het verdriet en de ruimte die dit inneemt bij hen die afscheid ervaren; de communicatie op alle fronten vooraf, tijdens en bij aflevering, zijn van belang. Tijdens een belangrijke dag zoals een persoonlijke uitvaart, willen nabestaanden niet afgeleid worden door storende factoren.

Een gecertificeerde Afscheidsfotograaf bezit de capaciteiten om zo onopvallend mogelijk een prachtig fotografisch document te maken, met gevoel en in nabijheid, maar ook op gepaste afstand.

De voorwaarden met eisenlijst, de toetsing met het assessment voor het verkrijgen van het keurmerk zijn strikt en secuur. De borging om de kwaliteit hoog te houden wordt mede jaarlijks getoetst.

Niets waardevoller dan foto’s. Juist op een uitvaart. Tijdens de uitvaart van mijn dochtertje werden prachtige foto’s gemaakt. Ik heb weinig opgeslagen tijdens haar dienst en heb met dankbaarheid de foto’s heel vaak bekeken!

Ilona S.

Doktersassistent

Vertrouwen

De gecertificeerde afscheidsfotograaf werkt met een tevredenheidsgarantie, zodat dit een miskoop uitsluit.

Uitvaartvaartverzorgers, ritueel-begeleiders en voorgangers bevelen een gecertificeerd Afscheidsfotograaf aan.

 

 

Waardevol, om de allerlaatste mogelijkheid te gebruiken om die laatste herinneringen vast te leggen, voor ‘altijd’. Het is een drempel nemen, maar nadien zullen de nabestaanden er veelal erg blij mee zijn.

Greetje

Ritueel spreekster bij uitvaarten